Californicus-rovkvalster 5000 stk

OBS! ENDAST TILL FÖRSÄLJNING INOM SVERIGE!
Beställning gjord före söndag kl 12 skickas tisdag nästkommande vecka.
Görs din beställning senare än söndag så skickas beställningen nästkommande tisdag.

Denna produkt skickas direkt från vår leverantör till dig, så produkten kan inte hämtas upp i butik.

Bilder och text från Biobasiq Sverige AB

449kr

In stock

Description

Californicus-rovkvalster
Produktblad

Californicus-rovkvalster (Amblyseius (korrekt släkt-namn Neoseiulus) californicus) är ett litet brun-beiget rovkvalster och till utseendet påminner om tripsrovkvalstret. Den används primärt mot spinnkvalster. Aktiv vid ca. 10-35°C, optimum är 18-33°C.

Californicus-rovkvalstert är under normala förhållanden inte helt lika effektiv som spinnrovkvalstret (Phytoseiulus p.) till att bekämpa ett etablerat angrepp av växthusspinnkvalstret (Tetranychus u.).

I gengäld kan Californicus klara sig i längre tid i en kultur med ett lågt antal spinnkvalster. Därför att den har ett bredare födospektrum; t.ex. toppskottskvalster, fjärilsägg, pollen och i mindre grad tripsnymfer.

Vid lågt antal spinnkvalster i en kultur, kan det därför vid några tillfällen vara en fördel att använda Californicus till förebyggande utsättning (3-6/kvm). Vid konstaterande fläckar med spinn, bör man komplettera med Phytoseiulus p.

Vid låg luftfuktighet (under ca. 50% RH) skadas Californicus-rovkvalstrets ägg, men den klarar dock bättre låg luftfuktighet än det vanliga spinnrovkvalstret (Phytoseiulus persimilis). Californicus-rovkvalstret klarar även högre temperaturer (30-35°C) och förekomst av svavel bättre.

Produktbeskrivning
Californicus-rovkvalstret säljes i enheter om 5.000 st. eller 25.000 st. i flaska med sågspån, samt i 100 och 500 st. småpåsar med foderkvalster.

Förvaring

Californicus sätts ut omedelbart efter mottagandet, men kan i nödfall förvaras ett par dagar vid 6 – 8°C.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.