Hur man behåller variationerna på Monstera variegata

Detta är en mycket välkänd växt, mycket vacker och populär. Denna trendiga växt faller inte bort, den är fortfarande den mest trendiga växten som majoriteten av växtgemenskapen älskar att se i sin samling. Monsteras i allmänhet är djärva, älskar att visa upp sig och de är ganska robusta jämfört med andra växter som t.ex. en Alocasias.

Alla älskar Monstera-varianter, men hur mycket är för mycket?

Det finns olika lager av variegation, men vi kommer att tala om Albo, som i det vita området (variegated area) har begränsat klorofyll i bladen. Som vi alla vet från skolans naturkunskap innebär mindre klorofyll mindre solenergi-fotosyntes. För att göra det enkelt: ingen fotosyntes = ingen "mat"/glukos för växten. Välj därför inte en helt vit växt. monstera variegata vi säljer har gröna (klorofyllrika) områden där växten kan göra fotosyntes. Om du får ett nytt blad som är helt vitt har du två alternativ.

1. Låt den växa och utvecklas och låt naturen ta hand om den. Vänta och se om bladet efter det där också är vitt.

2. Klipp av stjälken under bladet eller helst under det sista bladet som är tillräckligt brokigt.

Hur ska variationen se ut när jag väljer en Monstera Variegata

För att vara ärlig är det verkligen upp till dig och dina färdigheter. Mer variation kräver fler färdigheter som du naturligtvis kan lära dig. Men om du vill ha en Monstera Variegata som förblir brokig, robust och kräver mindre uppmärksamhet, välj en med "gnistrande" variegation.