Monstera Variegata Albo

Om du inte har hört talas om albino Monstera Variegata, var har du då varit? Denna sällsynta krukväxt har ökat i popularitet under de senaste två åren på grund av sitt fantastiska bladverk. Den finns praktiskt taget på alla Instagram-flöden med anknytning till krukväxter nuförtiden.

Här är varför varje samlare av sällsynta växter behöver sin egen Monstera Variegata "Albo". Oroa dig inte - vi har också alla detaljer du behöver för att ta hand om den på rätt sätt.

Monstera D. Variegata vs Monstera Deliciosa

Som en brokig version av Monstera Deliciosa har du det traditionella utseendet på denna tropiska växt. Varje moget blad har hål, även kallade "fenestrationer", vilket är ett kännetecken för Monsteras. 

Det som skiljer denna krukväxt från den vanliga Monstera Deliciosa är dess färg. Variegation hos en krukväxt orsakas av en genetisk mutation, vilket resulterar i den vita marmorerade färgen. Variegation i blad förekommer inte ofta i naturen, vilket gör denna krukväxt sällsynt och mycket värdefull. Du hittar aldrig två blad som är likadana, så det blir alltid en överraskning när varje nytt blad vecklas ut och hur mönstret ser ut. Det finns en möjlighet att förlora variegation eller få ett övervarierat blad som kan få det att falla av. Propagera plantan från den plats där du tror att den har stått bra.

Skötsel av Variegerade Monstera

Som tropiska växter, värme och fuktighet kommer att aktivera en snabbare tillväxt. Eftersom de brokiga bladen producerar mindre klorofyll är det viktigt med lämplig belysning. Håll din Monstera Variegata i ljusa, indirekta ljus..

Monstera-plantor är också vinstockarDet innebär att de behöver stabilitet när de växer. Ge dem en totempåle som din Monstera kan svepa sig runt för att få en starkare och snabbare tillväxt.

Det vanligaste problemet är övervattning och rotröta. För att förhindra detta bör du kruka din Variegata i väldränerad jord och endast vatten när de översta centimetrarna av jorden känns torra.

Handla alla våra Monstera Variegata växter i lager här på PlantaSweden, för de mest högkvalitativa odlade sällsynta växterna i hela Europa!