Varför du bör odla Philodendron Melanochrysum

 

Om du letar efter ytterligare en sällsynt Philodendron att lägga till i din samling av krukväxter, behöver du inte leta längre. Philodendron Melanochrysum är en av de mest underskattade växterna bland botaniska samlare. Bladen är mörkgröna och påminner mer om svart än om grönt, med gula ådror genom varje blad. Faktum är att "Melanochrysum" översätts till "svart guld", uppkallat efter den unika färgen hos denna eftertraktade Philodendron.

Philodendron Melanochrysum
P. MelanochrysumPhilodendron Melanochrysum XL

Bakgrund

The Araceae Växten tillhör familjen Aroid, som består av några av de vackraste och mest unika tropiska krukväxterna. Liksom de flesta filodendroner gillar den här rankande växten att klättra och har nytta av en mossstång som den kan slingra sig runt för att få stabilitet.

En del växtföräldrar kan säga att denna sammetslena krukväxt är svår att ta hand om. Melanochrysums odlingsbehov är i själva verket enkla och okomplicerade. Behandla din Philodendron Melanochrysum precis som vilken annan tropisk Philodendron som helst:

Skötseltips för denna Philodendron Melanochrysum

-       Ljusa indirekta ljus

-       Väldränerande jord

-       Vatten regelbundet, när de översta centimetrarna av jorden känns torra

-       Medelhög till hög luftfuktighet, gillar att bli nebuloserad.

 

Ta Philodendron Melanochrysum nu i två olika storlekar - en 12 cm, potten och XL med en 19 cm kruka och mossstång.

Ett stort exempel på denna anläggning finns här.

Här på PlantaSwedenvill vi inspirera alla växtföräldrar att hitta sina drömväxter. Hitta vår samling av sällsynta växter i Bromma, Stockholm, Sverige, med världsomspännande frakt från EU till hela världen.