Philodendron Luxurians och Philodendron Cream Splash

Både filodendron Luxurians och Gräddstänk är några av de mest förbisedda krukväxterna som du kan lägga till i din växande samling. Kolla in det här korta inlägget om hur du identifierar båda krukväxterna på rätt sätt, varför du behöver dem i ditt hem och hur du ger dem bästa möjliga skötsel för optimal tillväxt.

Den hjärtformade Luxurians har en mörk, djärv färg som kontrasterar mot det omgivande gröna bladverket. Luxurians förväxlas ofta med den ljusare Gloriosum, men den har vita ådror genom sina hjärtformade mörka blad. Faktum är att dessa stora sammetslena blad till och med liknar drakfjäll. Båda växterna kan bli enormt höga när de får gott om utrymme att breda ut sig. Njut av den djärva men ändå mjuka touch som Philodendron Luxurians i varje hem.

Finns det något bättre sätt att komplettera de stora bladen med en mindre rankande växt? Filodendron Cream Splash är ännu en underskattad och förbisedd tropisk krukväxt. Precis som Luxurians är Cream Splash ofta felmärkt. Många förväxlar den här växten med den limegröna lookalike Philodendron Brasil. Även om de båda ser likadana ut, har Cream Splash en fantastisk vit variation, medan Brasil bara har gröna nyanser. Om du letar efter albinovariegation till en bråkdel av priset är Cream Splash den perfekta lösningen för din samling av sällsynta växter!

Behandla dina Aracae Philodendrons med ljust, indirekt ljus. Vattna den väldränerande jorden när de översta centimetrarna är torra, vilket vanligtvis är en eller två gånger i veckan. 

Kolla in båda växterna här på PlantaSweden - den Philodendron Luxurians och Filodendron Cream Splash. Ta ditt vardagsrum till nästa nivå genom att välkomna naturen in i ditt hem och få in naturen i dig!