Monstera albo Variegata

Monstera Variegata spraya regelbundet med vatten eller anskaffa er en luftfuktare. Vattna fritt när den är i full tillväxt och tillsätt en månatlig flytande näring; vattna sparsamt på vintern. De växer och klättrar snabbt i delvis direkt sol eller indirekt sol.

Det känns som om den här växten har överlevt den här generationen, den har varit och är fortfarande trendig. Den är lätt och ganska lätt att ta hand om. Blir stor och sticker ut från resten på grund av variegationen. Monstera Variegata Albo betyder vit variegation, det finns även en gul variant = Monstera aurea Variegata.

Skötsel av Variegerade Monstera

Som tropiska växter, värme och fuktighet kommer att aktivera en snabbare tillväxt. Eftersom de brokiga bladen producerar mindre klorofyll är det viktigt med lämplig belysning. Håll din Monstera Variegata i ljusa, indirekta ljus..

Monstera-plantor är också vinstockarDet innebär att de behöver stabilitet när de växer. Ge dem en totempåle som din Monstera kan svepa sig runt för att få en starkare och snabbare tillväxt.

Denna sällsynta Monstera Albo Variegata föredrar temperaturer runt 20-25 grader C. Den tål 17 grader C men det är inte optimalt.

Det vanligaste problemet är övervattning och rotröta. För att förhindra detta bör du kruka din Variegata i väldränerad jord och endast vatten när de översta centimetrarna av jorden känns torra.

Handla alla våra växter som finns i lager här på PlantaSweden, för de mest högkvalitativa odlade sällsynta växterna i hela Europa!

Hur propagerar jag?

Hitta en mycket vass men tunn kniv. Enligt vår erfarenhet är det det bästa verktyget att använda när du förökar växter. Om det är en toppskärning, skär under 2-3 blad och låt såret förhårdna. Sätt sticklingen i en kruka med blandad, luftig jord. Placera krukan i en stor plastlåda eller genomskinlig påse. En bra låda att använda för förökning är faktiskt de från IKEA