Philodendron Verrucosum XL

790,00kr

P. Verrucosum

Familj: Araceae

Storlek på kruka: 15cm

Jord: Tömmer väl

Sol / skugga: ljus men inget direkt solljus

Vattning: ofta, minst en gång i veckan

Slut i lager

Kategori: Artikelnr: PV1 Taggar:

Beskrivning

Philodendron Verrucosum krukstorlek 15cm

en vacker fantastisk växt, denna klättrare producerar en lätt att växa, hisnande sammetblad. Lätt att odla, har hög luftfuktighet.

Hur man tar hand om Philodendron Verrucosum

På grund av dess skönhet och unika odlingsstil. Skötsel av Philodendron Verrucosum kan ofta vara en kamp om du inte är säker på vad du gör. Vård av denna unika växt kan dock vara enklare än du tror.

Ljus

Filodendron som denna trivs bäst i ljust, indirekt ljus. För bästa resultat, placera din filodendron nära ett fönster i östläge där växten får starkt solljus under större delen av dagen. Se dock till att bladen inte rör vid fönstret.

Om du vill ha mer precision på det här området kan du köpa en ljusmätare och hitta en plats som i genomsnitt har en ljusstyrka på cirka 200 FC.

Jord och blandning

Särskilt för tropiska växter och sällsynta aroddväxter är jorden viktig för att växten ska kunna växa ordentligt och vara frisk. Dessa växter är särskilt känsliga för problem som orsakas av felaktig krukjord, så du vill se till att du följer anvisningarna här så noga som möjligt.

Filodendroner som denna har rötter som normalt är öppet exponerade i naturen, och därför behöver du en jordblandning som dränerar bra och som inte stänger in vatten (vilket kan orsaka rotröta). Rötterna behöver syre!

För att dräneringen ska fungera som du vill måste du dock ha ingredienser i jorden som är stora och grova, vilket gör att luftfickor bildas i jorden och hindrar vattnet från att rinna igenom.

En del använder Lechuza pon, andra blandar jorden med perlit, maskburen jord och liknande.

Temperatur

Detta Verrucosum föredrar temperaturer runt 20-25 grader C. De kan tolerera 17 grader C, men det hämmar deras tillväxt.

Fuktighet

Naturligtvis föredrar denna sällsynta växt en luftfuktighet på över 70%. Naturligtvis är det dock mycket svårt att klara 70% luftfuktighet i hemmet. För att hjälpa den här växten kan du köpa en luftfuktare eller sätta vatten i cylinderformade glas runt den.

Nebel kan fungera, men inte på alla växter, eftersom sammetslena blad tenderar att fastna i vattnet och orsaka bakterier!

Mer information

Storlek